Rabu, 1 Julai 2009

Untuk Lelaki SAHAJA


Salam,

There are 3 things that can ruin a man’s life: power, money, and woman. Aku nak bercerita tentang bagaimana orang pompuan ni menjatuhkan lelaki. Orang kata behind every man’s success is a woman, and behind every success man there is a woman who is ready to destroy his success. That’s the power of woman my friends, the most beautiful creations walking on the earth. Pergh.. tangan yang menghayun buaian mampu menggegarkan dunia.. nampak lemah lembut tapi heavyweight boxer Mike Tyson pun boleh tewas dengan wanita. Wow..


Banyak cerita kita dengar pasal lelaki yang hancur disebabkan wanita ni. Adam a.s was the first man to fall at the hands of a woman, everyone knows this. Syaitan goda Adam a.s, failed bang.. failed. Hawa pujuk Adam a.s and he chose to listen to Hawa when he knew he shouldn’t have to. Because of that they were cast out of the paradise. Sebab apa jadi gitu, sebab wanita tau how much men love them, sebab mereka tahu lelaki akan kalah dengan pujuk rayu wanita.

Don’t worry ladies, I am not blaming you, without you, life would not be perfect. I know woman is not really that cause of man’s downfall, it is love and passion that destroys a man.

I am sorry if I had hurt anybody’s feelings.

Sejarah silam menceritakan lelaki gagah seperti Julius Caesar dan Mark Anthony pun boleh lemah apabila berdepan dengan Cleopatra. Napoleon Bonarparte, one of the greatest military leaders in history boleh jatuh ke tangan Josephine. Samson yang mampu membunuh singa dengan tangan kosong pun boleh kalah dengan Delilah.




Nazi leader Hitler boleh tewas dengan Eva Braun, Eva bunuh Hitler, lepas tu bunuh diri sendiri. Itu belum cerita orang lelaki yang tergoda dengan awek GRO dangdut lagi.. tumbang bang.. tumbang. Belum cerita mat rempit berambat sebab nak dapat hadiah seorang perempuan.. sampai nak mampus kan diri.. perempuan punya pasal. Apa ke sejadah.

Demikian hebatnya wanita ni tuan-tuan.. Romeo sanggup minum racun sebab tengok Juliet dah mati. Dah mati cari lah yang lain, apa ke bodo nak sama-sama mati.

Kadang-kadang aku pelik, nak launch kereta baru pun model perempuan yang lebih-lebih, kalau beli kereta dapat hadiah model tu takpa la jugak, boleh bawak balik suruh basuh kereta ka.. Iklan minyak pelincir moto pun ada perempuan, maka berbondong-bondong lah mamat rempit beli minyak pelincir. Entah apa kaitan perempuan dengan minyak pelincir tu. Masa di fiesta apa entah aku lupa, sekitar 90an di KL nun, berbaris panjang lelaki ni, ingatkan apa rupanya berbaris nak bersalam dengan model rokok. Adehh..

So apa sebenarnya yang kita nampak di sini.. the power of a woman my friend readers. Lelaki ada satu nafsu sembilan akal, perempuan ada sembilan nafsu satu akal. Satu nafsu lelaki inilah yang banyak duk terangsang ke arah object sex. Sembilan nafsu perempuan ni macam korang tau lah, nafsu kepelbagaian.. cewah. Nak manja, nak gedik-gedik, nak tunjuk lawa, nak gelang beso lengan, nak kereta besar, nak perabot, nak mewah, nak mengata, nak menggatal.. ish banyak lah pulak.. Dia orang perempuan ni bernafsu kepada semua benda tetapi perlu ingat dia orang ni tidak mudah dimusnahkan oleh semua benda. Lelaki nafsunya satu, yang satu ni lah kebanyakkanya musnah dengan wanita..

Lelaki ni malas nak bercakap pasal langsir ka, perabot ka, pampers anak ka.. cuba ajak cakap pasal cara-cara nak memanjang atau nak tahan lama.. wahaha kui kui kui. Lelaki cari kerja yang best-best, nak income yang besar, nak pakai kereta yang besar, rumah yang besar-besar.. sebab apa, sebab nak dapat perempuan yang besar besarrr..

Lelaki selepas penat buat business, layan karaoke dengan GRO. Entertain client sampai ke Hadyai, sebab apa sebab nak suruh client approve proposal. Lelaki sama lelaki pun tahu mereka akan tewas dengan wanita, sebab itu lah dijadikan wanita ini sebagai satu fitnah yang amat besarr..

Dijadikan sebagai makhluk yang cukup hebat sehingga lelaki akan tewas dengan pujuk rayu seorang wanita. Tuhan dah jadikan mereka gitu.. itu lah kelebihan mereka. Kalu gi tang Koto Bharu, masuk abe nok beli gapo.. wah lembutnya ayat.. mati kutu bang.. sampai makcik hok tuo-tuo pun pangge kawe abe.. kui kui kui..

Dah berbini anak lapan pun kalau orang perempuan lain beri perhatian, tanya apa khabar, dah makan ke, sihat ke, ambil berat sikit, tunjuk concern sikit.. jatuh hati jugak. Ish sama la dengan perempuan, kalau lelaki caring sikit pun jadi jugak kan…

Makhluk Tuhan yang paling cantik, dengan senyuman, lirik mata, suara yang lunak, manja .. luruh jantung lelaki dik. Jangan salahkan seratus peratus kepada lelaki kerana tak boleh nak control semua ni, .. sebab lelaki ni lemah dengan sifat-sifat wanita ni. Itu lah pasal Tuhan beri guide supaya kita tak terpengaruh dengan perkara-perkara yang boleh membinasakan ni.

Apatah lagi kalau perempuan tu berhias macam lupa esok nak mati, touch up situ touch up sini. Pakai baju ketat sampai nak terkeluar buah betik. Seluar ketat kain ketat sehingga menyiksakan mata lelaki yang melihat. Jalan goyang-goyang punggung pakai kasut high heel ketup ketak ketup ketak.. menggoda nafsu lelaki. Ini agaknya orang kata makhluk Tuhan yang paling seksi..

Ini permerhatian aku sendirilah, kat opis ka, kat sekolah ka, kat shopping complex ka, kat mana-mana lah.. perempuan ni suka menonjolkan apa-apa yang boleh ditonjolkan untuk public. Tak payah lah aku detailkan, lu pikirr la sendiri. Jawapan default .. I bukan nak menunjuk-nunjuk, untuk kepuasan diri. Yer ker hahaha… patut ler banyak sangat kedai salon, pusat-pusat kecantikan, barangan cosmetic wanita di dunia ni. Semuanya mempunyai target yang sama, mau kasi body mantap punya. Elok lah tu, bukan untuk orang lain, untuk lelaki jugak kan. Dia orang abis ribu-ribu pun untuk kita jugak walaupun yang kena keluarkan duit tu.. kitaa jugak. Dia orang pakai baju singkat nampak pusat nampak seluar dalam bukan nak tunjukkan pada perempuan lain pun. Dah berlaki pun masih berpakaian yang menggoda lelaki lain, itu yang jadi laki orang syok kat bini orang, bujang ada affair dengan bini orang.

So antara sifat-sifat kejadian wanita ini lah boleh menghancurkan hidup lelaki kalau lelaki tu dari kalangan lelaki yang bodo. Seganas-ganas lelaki pun hancur hanya dengan kecantikkan rupa paras dan pujuk rayu wanita. Walaupun perempuan tu tak cantik, muka berjerawat batu sekalipun kalau kena caranya lelaki cerdik sekalipun boleh jatuh ke tanah juga.

Dasyat betul perempuan ni..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blog Widget by LinkWithin