Sabtu, 14 Mac 2009

DULU LAIN SEKARANG LAIN..............

> > 1. Dulu, kalau nak membaca...dari jauh pun boleh baca. Sekarang dekat2 tak
> > nampak....kena jauh-jauh sikit.
> >
> > 2. Dulu kalau nak kencing, dari jauh...suuurrrrr!!!! masuk.....!!!
> > Sekarang, kalau nak kencing, kena dekat-dekat, pelan-pelan lepas...baru
> > masuk...
> >
> > 3. Dulu, masa tidur menhadap muka...rapat-rapat, sekarang berlaga punggung
> > saja... itu pun dah kira rapat sangat dah tu....
> >
> > 4. Dulu, mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi (dalam kereta ke, handbag
> > ke...), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...
> >
> > 5. Dulu, pakai baju mesti sama...sama color, sama design, sama
> > brand....sedondon... Sekarang, "Asal kau ada baju nak pakai udah la...!"
> >
> > 6. Dulu, kalau nak kemana-mana, sanggup tunggu bini sampai se jam iron
> > tudung...pakai tudung.... Sekarang, "Alah...you pakai yg "wrinkle free" tu
> > je la....!" (dlm hati....macam la ada orang nak tenagok dia....hiyyyy!!!
> > Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)
> >
> > 7. Dulu, sanggup jalan berbatu2 teman bini shopping, sekarang...tunggu dlm
> > kereta je. Kejap-kejap SMS..."Lama lagi ke?" "Apa aje yg you cari ni...?"
> >
> > 8. Dulu, hebat....!!! sebulan sampai 12 kali..., sekarang, kalau dapat 12
> > bulan sekali pun kira hebat juga...
> >
> > 9. Dulu, menunggu pun dah keras.... sekarang, menunggu nak keras...
> >
> > 10. Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buka...jgn
> > pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buka
> > juga... "Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ke...?"

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Tajuk Apa Hari Ini

Blog Widget by LinkWithin